Пт. Бер 29th, 2024

Український мандрівник Артемій Сурін продовжує зустрічі зі співробітниками Держприкордонслужби та проводити для них майстер-класи з комунікації. Учора, 16 серпня, він завітав до охоронців кордону в аеропорт Харкова.

Нагадаємо, що перша зустріч з прикордонниками відбулася минулого тижня в столичному аеропорту. Тоді до спілкування з Артемієм долучилися близько 50 військовослужбовців Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», які забезпечують прикордонний контроль у двох авіаційних пунктах пропуску Києва.

Головний лейтмотив націлено на продовження формування позитивного іміджу України починаючи з державного кордону, адже прикордонники перші хто зустрічають гостей нашої країни. І перше, що іноземні туристи мають чути – «Welcome to Ukraine».

Зазначимо, про важливість й надалі впроваджувати кращі практики прикордонного контролю, щоб український кордон відповідав європейським стандартам, чітко наголошує Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

На зустрічі в Харкові Артемій Сурін, який першим з українців здійснив навколосвітню мандрівку за всіма канонами Лондонського Королівського географічного товариства, акцентував увагу, що відкритість України – це шлях для успішного розвитку країни, оскільки іноземні туристи є потенційними інвесторами. Також він поділився з охоронцями кордону враженнями  про свою подорож, цікавими випадками під час перетину кордону та ставленням до іноземців прикордонниками інших країн світу. Він висловив ідеї як змінювати Україну на краще і зацікавлювати туристів.

Також наголошувалося на важливості вільного володіння кожним з охоронців кордону однією з загальноприйнятих мов міжнародного спілкування. І в цьому напрямку обговорювалася можливість впровадження для прикордонників додаткового курсу з удосконалення англійської мови та програми стажування в профільних іноземних структурах.

Варто відмітити, що співробітники Державної прикордонної служби України тільки з початку року в аеропорту Харкова на в’їзд в Україну оформили більше 55 тисяч іноземців, водночас відмовлено у в’їзді було лише 200 особам. Охоронці кордону надійно забезпечують прикордонну безпеку, яка поряд з комфортним пропуском громадян тісно переплітається з викриттям осіб, які використовують підроблені чи недійсні документи, їдуть в Україну з недобрими намірами чи мають заборону відвідувати нашу країну тощо. Разом з цим, прикордонники постійно вдосконалюють свою фахову майстерність на різних тренінгах та семінарах, до яких також долучаються міжнародні експерти.

Під час зустрічі Артемій Сурін запропонував прикордонникам поділитися своїми пропозиціями цікавих проектів, до яких, на їх думку, може долучитися громадськість, аби допомогти формуванню позитивного іміджу України на кордоні та правильному усвідомленні ролі прикордонного відомства з виконання функцій держави.

Такі ж самі пропозиції надали вже й прикордонники ОКПП «Київ». Згодом Сурін разом з координатором міжнародних проектів і директором міжнародної компанії «EastWestMentorUa» Ганною Крисюк їх узагальнять та систематизують. Для реалізації і втілення проектів в життя напрацювання обговорюватимуться з керівництвом Держприкордонслужби.

Наступні зустрічі Артемій Сурін проведе з прикордонниками в Одесі та у Львові.

Від admin_svitove