Чт. Бер 28th, 2024

Пластова група в Австрії цього літа вперше організовує Літній пластовий новацький і юнацький табір, який пройде у спеціалізованому скаутському комплексі під Віднем. Про це повідомила голова Пластової групи в Австрії Оксана Водотика.

«Цього літа ми вперше проводимо Літній пластовий новацький і юнацький табір в Австрії. Це стане визначною подією не лише для пластунів та їхніх родин, а й для всієї історії існування Пласту в Австрії. Таким чином буде продовжена традиція, яку ще десятки років тому запровадили перші українські пластуни на теренах Австрії», – заявила вона.

На сьогодні в табір, який проходитиме з 27 липня по 3 серпня, зголосилося 28 новаків та 28 юнаків, а також 15 виховників з Австрії, Італії, Кенії, Німеччини, Польщі, США, Чехії, Швеції та України. Половина з них – пластуни з діаспори, половина – пластуни з України (Львів, Маріуполь, Самбір, Тернопіль, Ужгород).

«Половину учасників табору було запрошено з України невипадково. Ми віримо, що подібні подорожі на закордонні пластові табори матимуть для них значний емоційний і світоглядний ефект, збагатять їхній культурний досвід і розвинуть соціальні навички. Зрештою, коло друзів з усього світу – це неперевершене надбання», – зазначила О. Водотика.

Тематика табору, який матиме назву «Подорож до країни Завтра», буде присвячена сталому розвитку та збереженню культурних і природніх надбань. Для новаків (8 – 11 років) передбачене проживання у будинку в кімнатах, для юнаків (12 – 15 років) – у власних наметах на терені табору.

У програмі – традиційні пластові ігри, гутірки та майстерки, теренові ігри та піонірки, співи і забави при ватрі, пішохідні мандрівки з великим вибором маршрутів, а також зміцнення командного духу під час змагань у канатному парку поруч з табором.

Крім того, заплановані пізнавальні екскурсії до природнього парку Фьоренберге, замку Ліхтенштейн та підземних гротів Хінтербрюлю. Гості з України також матимуть два дні позатаборової програми.

Кошти на екскурсії та додаткові два дні для пластунів з України вдалося зібрати під час благодійної кави в українській церкві Святої Варвари у Відні.

«Ми ставимо за мету об’єднати на таборі пластунів з діаспори та з України в роботі над спільними проектами і завданнями, створити обмін між ними культурним та пластовим досвідом. Пластові традиції і практичні надбання десятиліть існування Пласту в діаспорі наразі отримують новітні риси розвитку в Україні і можуть значно збагатити пластовий досвід діаспорян. Також для нашої молоді, яка живе за межами України, цінним буде живе спілкування зі своїми однолітками з України», – зазначила голова Пластової групи в Австрії.

Від admin_svitove