Пт. Бер 29th, 2024

29 серпня, Президент України Володимир Зеленський взяв участь у заходах з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Церемонія відбулася у меморіальному комплексі «Зала Пам’яті»  на території Міністерства оборони України.

В траурних урочистостях разом з Президентом України Володимиром Зеленським взяли участь керівники силових відомств, зокрема і Голова Державної прикордонної служби України полковник Сергій Дейнеко.

Під час заходу біля будівлі Міністерства оборони України зачитали прізвища 223 військовослужбовців, які загинули цього дня у різні роки. Пам’ять кожного захисника вшанували ударом у дзвін і салютом із особистої зброї Почесної варти. Глава держави та керівники країни поклали квіти до Пам’ятного дзвона.

У Залі пам’яті військовослужбовці роти Почесної варти у присутності Президента перегорнули сторінку Книги пам’яті, в якій зазначені імена загиблих захисників України, на дату 29 серпня. Також учасники заходу поклали квіти й біля Книги пам’яті.

Президент України, Голова прикордонного відомства та інші керівники силових структур мали розмову з родичами загиблих захисників.

«Схиляю голову перед кожним українським воїном, який віддав життя самовіддано обороняючи нашу землю!

Ми мусимо щоденно пам`ятати про них і їхні подвиги. Своїм внеском вони дозволили Україні залишатися вільною і продовжувати боротися з російським окупантом.

Серед полеглих за світле майбутнє нашої держави – 70 охоронців кордону, а п’ятеро зникли безвісти! Пам’ять про їхні героїчні вчинки назавжди закарбовано в історії.

У найскладніші періоди прикордонники разом з усіма українськими захисниками проявляли винятково мужність та героїзм під час виконання бойових завдань», – відмітив Голова ДПСУ на своїй сторінці у Facebook. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=909363292758436&set=a.601566920204743&type=3&theater

Також заходи із вшанування пам’яті загиблих воїнів із хвилиною мовчання пройшли в усіх підрозділах та навчальних закладах Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, що в Україні сьогодні, 29 серпня, відзначають як День пам’яті захисників, що загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Української Держави.

Таку пам’ятну дату своїм Указом встановив Президент України Володимир Зеленський. Про це глава держави повідомив під час урочистостей 24 серпня, у День Незалежності.

Від admin_svitove