Чт. Бер 28th, 2024

Продовжується робочий візит Голови Державної прикордонної служби України полковника Сергія Дейнеко до United States of America. Разом з групою офіцерів Держприкордонслужби вони детально вивчають особливості роботи Прикордонно-митної служби США.

Про це Сергій Дейнеко повідомляє на своїй сторінці у ФБ. 

На оприлюднених фото група саме молодих офіцерів, які вивчають одних з кращих у світі досвідів з охорони кордонів, та зможуть взяти краще для своєї служби, це однозначно дуже добре.

От тільки чи дадуть їм це зробити, чи будуть для цього створені відповідні умови? Варто тільки зазначити що цей американський досвід, дійсно, багато разів вже вивчався офіцерами-прикордонниками, але результати запровадження його кращих елементів були незначними… Причин багато, а головні, це відсутність політичної волі керівництва держави та командування ДПСУ до кардинальних змін на українському кордоні та вкрай низьке фінансування прикордонного відомства.

Ніде правди діти, але в умовах тотальної корумпованості української держави та залучення прикордонного відомства до масштабних і системних міжвідомчих корупційних схем ніякі американські чи найкращі світові зразки охорони кордону не допоможуть навести там лад, бо ніколи корумпований чиновник добровільно не відмовиться від можливості подальшого злочинного збагачення на корупційних транскордонних схемах.

Запроваджуючи кращі світові практики закривають можливість для зловживань, а це нікому в цій корумпованій державі не цікаво було. Все ЗАВЖДИ закінчувалося на рівні показухи та хвастівства. Це реальний ФАКТ! А найстрашнішим є те що злочинцям у високих державних кабінетах дуже вигідно погано фінансувати Прикордонну службу бо ницих і бідних прикордонників легше спонукати до зради та залучити до своїх корупційно-злочинних схем. Ось така правда життя… У молоді все попереду, на молодих одна залишилася надія, саме прикордонна молодь маєте спростувати і зупинити цю багаторічну ганьбу… якщо зможете.

А зараз ситуація у Прикордонному відомстві є складною. Проект бюджету ДПСУ на 2020 рік викликає здивування, якщо не розпач… маючи вже на сьогодні мільярдні борги за зарплатною статтею Прикордонна служба на наступний рік, якщо ТАКИЙ бюджет буде затверджено, фінансуватиметься чи не найгірше за всі силові структури… про яке РЕАЛЬНЕ реформування і очищення від корупції може йти мова коли головна мотивація персоналу – грошове забезпечення є на найнижчому рівні в державі серед інших правоохоронців, а абсолютна більшість прикордонників працюють в зоні високого корупційного ризику? Єдина надія це розподіл додаткових коштів через рішення РНБО з їх окремої статті, але там бажаючих більше ніж коштів.

Ситуація є тяжкою та маємо надію, що у нового керівництва прикордонного відомства України вистачить наснаги змінити цей стан речей на краще.

Від admin_svitove