Чт. Бер 28th, 2024

Володимир Зеленський видав указ, яким доручив протягом двох тижнів розробити відповідний законопроект.

 Президент Володимир Зеленський підписав указ “Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб-підприємців”. Відповідний указ №761/2019 опублікований на сайті офісу президента в четвер, 17 жовтня. Указ спрямований на поліпшення умов для розвитку підприємництва, здійснюваного фізичними особами-підприємцями. 

Кабмін повинен забезпечити створення Координаційної ради з питань розвитку малого і середнього підприємництва із залученням до його роботи представників громадських організацій, що представляють інтереси малого бізнесу. 

Протягом двох тижнів повинні бути розроблені і внесені на розгляд парламенту законопроекти, спрямовані на лібералізацію умов і критеріїв віднесення фізосіб-підприємців до першої групи спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, зокрема шляхом встановлення більшого розміру граничного обсягу їх доходу протягом календарного року, надання їм права використовувати працю найманих осіб, а також розширення переліку видів діяльності, які можуть здійснювати такі суб’єкти господарювання. 

Повинен бути підготовлений також законопроект про введення дворічного мораторію на проведення перевірок ФОП (крім тих, хто здійснює високорентабельні види діяльності з істотними ризиками ухилення від оподаткування) щодо дотримання ними порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій та пом’якшення відповідальності цих осіб за порушення ними встановленого порядку подання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО. 

Крім того, повинні бути вжиті необхідні заходи для забезпечення прозорих і необтяжливих процедур реєстрації розрахункових операцій при реалізації товарів і послуг через інтернет і проведення роз’яснення про порядок застосування таких процедур.

З 1 січня 2020 року має бути забезпечена можливість тестування платниками податків при здійсненні розрахункових операцій безкоштовного програмного рішення для використання такими платниками програмних РРО. 

Від admin_svitove