Чт. Бер 28th, 2024

Домовленість про обмін дружніми візитами була досягнута під час минулого робочого візиту Голови Державної прикордонної служби України полковника Сергія Дейнеко до Стамбула.

Це перший захід корабля Берегової охорони Туреччини в Одесу, але не перший в Україну. До 2012 року існувала досить активна практика обміну візитами кораблів прикордонних відомств України і Туреччини, але всі вони були до кримських пунктів базування.

У Морської охорони Державної прикордонної служби України і Берегової охорони Туреччини давні щільні зв’язки.

До 2014 року до 15 людей щорічно проходили навчання та стажування у тренувальному центрі Берегової охорони Туреччини. Після подій в Україні 2014 року співробітництво дещо призупинилося, але вже із 2017 року – це 7-9 фахівців на рік. Цьогоріч навчання пройшли 9 моряків. Також розробляється програма розширення зав’язків і для Навчального центру Морської охорони.

Крім власне екіпажу, на борту корабля-гостя прибули представники керівництва одного з регіональних секторів Берегової охорони Туреччини.

Цього разу програма візиту передбачає обмін досвідом проведення оглядових операції, використання штурмансько-навігаційного обладнання, спільне маневрування в морі, проведення пошукових та рятувальних операцій.

Корабель Берегової охорони Туреччини спільно з катером Морської охорони Держприкордонслужби «Балаклава» вийдуть в море для практичного відпрацювання вправ із перехресним обміном офіцерами для більшої злагодженості дій.

Від admin_svitove