Пт. Бер 29th, 2024

У ніч з 29-го на 30-те червня відбувся Кінофестиваль «Відкрита Ніч «Дубль 22». Цього року фестиваль увійшов до Книги рекордів України та встановив національний рекорд. Гран-прі фестивалю отримала створена за підтримки Держкіно анімаційна стрічка Микити Лиськова «Кохання».

 Фестиваль проходив у дружній та веселій атмосфері, яку забезпечував ведучий Віталій Ажнов, актор театру та кіно. На відкритті фестивалю глядачів привітали голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, представниця Українського культурного фонду Галина Шамкова, заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, директор департаменту культури КМДА Діана Попова, член Наглядової Ради Райффайзен Банку Аваль Наталія Гуріна,  ініціатор створення та Голова Меценатської Ради кінофестивалю «Відкрита Ніч», CEO компанії «ВАВІЛОН»; Голова правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні» Андрій Різоль. Серед гостей можна було друзі фестивалю акторки Людмила Єфименко та Ірма Вітовську, режисер Олесь Санін, видавців книг українською мовою брати Капранови, костюмер Марія Керо, режисерки Оксана та Марина Артеменко, кінокритики Володимир Войтенко та Алік Шпілюк, а також ціла плеяда молодих режисерів, продюсерів, акторів.

Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів проходили на  паралельних офіційних майданчиках фестивалю в Україні та за кордоном. За результатами проведення фестивалю представниками Книги Рекордів України зафіксовано рекорд у категорії «Мистецтво, масові заходи», як захід з найбільшою кількістю офіційних локацій, а саме 100 майданчиків та кількістю глядачів, що одночасно здійснювали перегляд більше 8500 осіб. Важливо відзначити, що 12 представництв фестивалю було у зоні воєнних дій у містах – Біловодськ, Золотий колодязь, Старобільськ,  Лисичанськ, Маріуполь, Нікольське, Новопсков, Олексієво-Дружківка, Райгородок, Святогорськ, Сєверодонецьк, Слов’янськ.  

Президент Книги рекордів України Ганна Крисюк висловила своє захоплення масштабами проведення фестивалю, подякувала організаторам, як на основному майданчику у Києві так і усім координаторам на паралельних локаціях в Україні та закордоном і на завершення побажала успіх у прийдешніх роках.

Від admin_svitove