Чт. Бер 28th, 2024

Вінницькі волонтери Андрій Нечипорук та Андрій Сірак, які вже кілька років поспіль їздять з гуманітарною допомогою для українських бійців в зону АТО, з нагоди Дня Європи зробили вінничанам особливий подарунок – зібрали на українському прапорі побажання від військовослужбовців уздовж лінії розмежування, пише record.org.ua.

Триметровий стяг із підписами бійців та написом «Україна Єдина» волонтери встановили на вершині Вінницької телевежі, яка має високу 354 метри і є найвищою спорудою у світі побідного типу, навіть вищою за Ейфелеву вежу. Досі ніхто нічого подібного в Україні не робив, тому дипломи за встановлення нового і досить символічного рекорду України не забарилися.

«Ми дякуємо всім за ту потужну допомогу, яку ви надає для наших захисників у зоні ООС. Хай вас Бог береже кожного, бо тільки разом ми сила, – зазначив волонтер Андрій Нечипорук. – На рекорд не очікували, просто хотіли зробити подарунок місту, яке вже п’ять років поспіль підтримує наших бійців на передовій».

Представник Книги Рекордів України, народний художник України Володимир Козюк зазначив, що значимість їхнього вчинку зафіксовано у Книзі рекордів України:

«Досить символічно, що прапор з написом «Україна єдина» та підписами бійців, серед яких вже є загиблі, замайорів над Вінницею саме у День Європи, бо Україна була і залишається європейською країною – з історією, цінностями і прагненнями».

Володимир Козюк нагородив дипломами за сприяння у встановленні рекорду України міського голову Вінниці Сергія Моргунова, волонтерів Андрія Нечипорука та Андрія Сірака.

Від admin_svitove