Чт. Бер 28th, 2024

Днями, в районі проведення операції Об’єднаних сил, на одному із полігонів Донеччини завершились змагання на кращий екіпаж бойової машини піхоти. До цього етапу дійшли екіпажі БМП, які демонстрували високий рівень професійної підготовки та готовність техніки під час проведення змагань в оперативно-тактичних угрупованнях.

Бойові машини піхоти (БМП) – це бронетехніка, яка за штатом більшості підрозділів передбачена у кожному відділенні і, в разі необхідності, стане першою важкою підтримкою воїна-піхотинця. Тому, висока вмотивованість і професіоналізм екіпажів БМП – один із ключових елементів для збереження життя наших військових при виконанні бойових завдань.

Під час змагань командири, оператори-навідники, механіки-водії обслуговували свою техніку, здійснювали дрібний ремонт, за допомогою спеціальних механізмів витягували без сторонньої допомоги «загрузлі в болоті» машини, долали шестикілометровий марш із безліччю природних та штучних перешкод та, звичайно, вели вогонь на швидкість та влучність з усіх видів штатного озброєння.

Екіпажі не лише доводили, що вони єдині, боєздатні та небезпечні для ворога разом зі своїми машинами, але й демонстрували можливості загальновійськової підготовки на складній виснажливій смузі перешкод. Їм довелося бігати, стрибати, повзати, вантажити ящики зі снарядами, стріляти з автоматів, метати гранати і надавати допомогу умовно «пораненим» товаришам. Тобто, діяти так, як у справжньому бою.

Кульмінацією змагання стало проходження вогневої смуги із завданням вразити цілі бортовим озброєнням – протитанковою керованою ракетою, гарматою та спареним 7,62-міліметровим кулеметом. Увага приділялася вмінню не лише боротися з броньованими засобами противника, але і реагувати на швидкі загрози – гранатометників противника.
За результатами змагань третє місце здобули представники окремої повітрянодесантної бригади, друге – екіпаж окремої танкової бригади. Перше місце у важкій боротьбі вибороли воїни окремої механізованої бригади.

На завершення заходу командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський особисто вручив переможцям нагороди та грошові сертифікати.

Учасники змагань виявили високу наполегливість, старанність і волю до перемоги. Але, що головне, – обмінялися досвідом, черговий раз відточили свою майстерність, отримали нові знання та навички, які допоможуть їм у ході майбутніх боїв з ворогом.

Більше тут: http://www.mil.gov.ua/news/2019/08/08/na-donbasi-obirali-najkrashhij-ekipazh-bmp-obednanih-sil-(fotoreportazh)/

Від admin_svitove