Пт. Бер 29th, 2024

З 2 по 5 вересня співробітники Державної прикордонної служби України взяли участь у Пілотному курсі навчання ОБСЄ з питань належного урядування і реформування сектору безпеки та прикордонного менеджменту.

Захід, що проходив у Братиславі, його організував Прикордонний коледж ОБСЄ для керівного складу у співпраці із Секретаріатом ОБСЄ. Для участі у Пілотному курсі Секретаріат відібрав 22 кращих студенти, за останні 10 років, Коледжу ОБСЄ з різних держав-учасниць.

Під час навчання було підкреслено, що належне урядування сектором безпеки є результат того, що держава активно забезпечує безпеку населення в рамках демократичного громадянського контролю, верховенства права та дотримання прав людини.

Окрему увагу під час курсу було приділено питанню розвитку лідерських навичок учасників та забезпечення ґендерної рівності в сфері прикордонного менеджменту.

Як повідомила слухач навчального курсу, начальник відділу Адміністрації Держприкордонслужби підполковник Ольга Деркач (Співзасновниця Українська Асоціація Представниць Правоохоронних Органів – УАППО): “…Під час курсу учасники визначали основні транскордонні виклики і загрози прикордонній регіональній безпеці, ознайомлювались із ключовими аспектами управління сектором безпеки та засадами його реформування, а також встановлювали взаємозв’язок між належним урядуванням сектором безпеки та забезпеченням прикордонної безпеки. Учасники навчання дійшли згоди, що нові постійно зростаючі виклики і загрози в сфері прикордонної безпеки – від тероризму до організованої злочинності, від торгівлі людьми, контрабанди зброї до гібридних викликів – отримують більш транснаціональний характер, перетворюються на більш взаємопов’язані між собою, що змушує прикордонні відомства регіону постійно коректувати заходи, що ними вживаються.”

Планується, що вказаний курс, після оцінки викладачами та учасниками, буде запропоновано представникам прикордонних відомствам держав-учасниць ОБСЄ.

Безумовно, – формування належного урядування і підвищення професіоналізму управлінської ланки прикордонних відомств під егідою ОБСЕ сприятимуть регіональному співробітництву та зроблять вагомий внесок у забезпечення регіональної безпеки.

Більше тут: https://dpsu.gov.ua/

Від admin_svitove