Чт. Бер 28th, 2024

Українець Артемій Сурін завершив навколосвітню подорож 21 липня в Одесі. Він перший серед наших громадян, хто побував на всіх 6 континентах, в 40 країнах, перетнув усі меридіани Землі, і жодного разу не вдався до авіаперельоту. Досягнення українця від тепер зафіксоване у національному реєстрі Книги рекордів України.

Досягнення українця від тепер зафіксоване у Книзі рекордів України. Після прибуття Артема Суріна до Одеси генеральний директор Книги рекордів України Ганна Крисюк урочисто вручила новоспеченому рекордсмену дипломи, що посвідчують внесення досягнення до Книги рекордів України.

«Від імені нашої редакційної ради Книги рекордів України хочу подякувати усій прикордонній службі та її керівнику Сергію Дейнеко за сприяння у організації зустрічі рекордсмена та наданні приміщення для проведення факту фіксації рекорду і привітанні самого Артемія», зазначила пані Крисюк.

Торік 14 жовтня Артемій почав свою подорож за канонами Лондонського королівського географічного товариства, яка тривала 280 днів. Він двічі перетнув екватор в обох напрямках – північ-південь і південь-північ.

Відстань між найпівденнішою та найпівнічнішою точками шляху склала понад 10 тисяч км, а в цілому, Сурін подолав понад 100 тисяч км по землі, річках, морях і океанах в безперервному шляху.

За час своєї подорожі «Big Circle» Артемій став першим українцем, який є членом почесної всесвітньої спільноти мандрівників The Explorers Club від Yacht Club de Monaco. Також він був ув’язнений в іранській тюрмі за звинуваченням у шпіонажі. Завдяки українським дипломатам його вдалося звільнити. Проте Артемій відмовився припинити свою навколосвітню мандрівку, або повернутися до України літаком.

Усю подорож Артемій знімав на відео. Тепер вона має стати світовим рекордом, та першою навколосвітньою мандрівкою без авіаперельотів.

Про безпрецедентний рекорд України дивіться у наступному сюжеті:

https://www.youtube.com/watch?v=hn9cvWIcloc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0AgaDaIVmieJi68e-1wFoEia5V9ygyahh6TmlMVYCanfdVwHDO57kARyc

Від admin_svitove