Пт. Бер 29th, 2024

6 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський разом із новим керівником Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеко та керівником Держмитниці Максимом Нефьодовим здійснив робочу поїздку в Закарпаття. Під час поїздки відбулась нарада з керівниками прикордонної служби, митниці, адміністрації та інших відомств.

Очільник Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко коротко доповів президенту про стан справ у прикордонній зоні та самого відомства, про роботу міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород» на кордоні з Словаччиною, а також повідомив про виявлення контрабанди та правопорушень станом на сьогодні:

 «Давайте боротись з контрабандою разом і не показувати, що ми прилетіли з різних планет і нам нічого не відомо. Ми живемо в Україні і знаємо про всі порушення і контрабанду. Давайте працювати на благо нашої держави і припинимо цю ганебну схему контрабанди. Ми можемо швидко наповнити держбюджет та створити рівні умови для роботи українським підприємствам. Більше того, хочу наголосити всім прикордонникам, що чесним бути вигідно – чесна та віддана робота на благо держави у боротьбі з контрабандою буде системно преміюватись. Сьогодні у нас є підтримка президента у боротьбі з контрабандою і чітке розуміння правильної роботи усіх наших відомств, тому контрабанди на українських кордонах в майбутньому не повинно бути взагалі».

Президент України підтримав ініціативу Сергія Дейнеко і запропоновані ним наступні кроки у боротьбі з контрабандою. Цей напрямок роботи буде непростим і потрібно вже зараз приймати кардинальні зміни.

Свою підтримку Володимир Зеленський відразу підкріпив конкретними кроками – президент звільнив з посад керівників Волинської, Закарпатської, Вінницької, Чернівецької і Львівської митниць, а також вимагає змінити керівників управлінь СБУ на Закарпатті, які відповідають за боротьбу з корупцією і контрабандою. 

Від admin_svitove