Чт. Бер 28th, 2024

На сьогодні на території Аргентини проживає майже 450 тисяч українців.

Про це розповіла посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінські на презентації книги Хорхе Анхеля Баланди “Наші люди”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Аргентинська республіка стала другою домівкою для багатьох українців, які з різних причин переїхали на узбережжя Ріо-де-ла-Плата в пошуках нових можливостей. Тому українська громада займає визначне місце серед чисельних діаспор у моїй країні і займає сьоме місце на світовому рівні», – сказала вона.

Елена Летісія Тереса Мікусінські зазначила, що незважаючи на домінуючу роль італійців та іспанців серед іммігрантів Аргентини існувала і існує значна кількість іммігрантів, які приїхали із Східної Європи і серед яких були українці.

За словами аргентинського посла, на території країни зараз проживає близько 450 тисяч українців та їх нащадків.

«Вважається, що на території Аргентини зараз проживає близько 450 тисяч українців та їх нащадків. Українців, які день за днем допомагають будувати процвітаючу Аргентину», – заявила вона.

Також вона наголосила, що Аргентина була єдиною країною Латинської Америки, яка визнала Українську Народну Республіку у 1921 році. Крім того, Аргентина була першою латиноамериканською державою, яка визнала незалежність нової української держави у 1991 році, що призвело до відкриття посольств та нової міграційної хвилі.

Від admin_svitove