Чт. Бер 28th, 2024

Шістнадцять представників від України беруть участь у Літньому таборі Європейської школи 2019, який відкрився 20 серпня у Грузії.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Грузії у Facebook.

 «20 серпня в Качреті (Гурджаанский муніципалітет регіону Кахеті) відбулася церемонія відкриття Літнього табору Європейської школи 2019 (European School Summer Camp 2019 in Georgia), в якому протягом двадцяти днів перебуватимуть підлітки з країн Східного партнерства, у тому числі і 16 представників від України», – зазначається у дописі.

Як повідомляється, у церемонії відкриття взяли участь представники Представництва Європейського Союзу в Грузії, представники Національного центру Грузії дітей та юнацтва на чолі з Г.Габелайя, Міністерства освіти і науки, культури і спорту Грузії, керівництва регіону Кахеті, а також представники від міжнародних організацій та посольств країн Східного партнерства та країн ЄС.

Від Посольства України в Грузії у заході взяв участь перший секретар О.Погонець.

Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти і науки України оголосило у квітні прийом заявок на Літній табір Європейської школи. Податися мали змогу українці 14-18 років, для яких у таборі проводитимуть інтерактиви та навчальні тренінги щодо європейських громадянських цінностей.

Як зазначалося, Літній табір Європейської школи має стати підготовчим етапом для потенційних студентів Європейської школи Східного партнерства.

У таборі буде також молодь з країн Євросоюзу та країн-учасниць Східного партнерства: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови. Участь в інтерактивних і освітніх заходах допоможе краще зрозуміти, зокрема, культурні цінності інших народів та налагодити співробітництво між молоддю регіонів Східного партнерства. Літній табір 2019 збере майже 100 учасників.

Повідомляється, що створення Європейської школи Східного партнерства є частиною масштабного напряму щодо роботи з молоддю. Особлива увага проекту приділяється середній (шкільній) освіті. Він, зокрема, є провідним проектом Європейської комісії у регіоні Східного партнерства. 

Фото: Посольство України в Грузії / უკრაინის საელჩო საქართველოში

Від admin_svitove