Чт. Бер 28th, 2024

Українських військових, які закінчують своє лікування в Національному реабілітаційному центрі «Вайварі» (Юрмала), провідали члени місцевої парафії Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Також військовослужбовці та ветерани побували в гостях в Юрмальскої громади українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час Служби ми завжди молимося “за Україну та її військо”. А тут мали можливість особисто поспілкуватися з нашими воїнами. Ми раніше вже були в них, а тут приїхали в середу, напередодні їх від’їзду, зробили пам’ятні подарунки – на згадку про їхнє перебування в Латвії», – сказав настоятель Ризької греко-католицької парафії Преображення Господа нашого Ісуса Христа о. Роман Сапужак.

В цілому за час перебування в Латвії до українських військових неодноразово приїжджали представники інших місцевих українських організацій, а також співробітники Посольства України.

Як відомо, група українських військових з 14 чоловік, яку склали бійці Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, 9-27 вересня проходить реабілітацію в Латвії.

Нагадаємо, що Латвія продовжує програму надання реабілітації у «Вайварі» українським військовим та ветеранам, що зазнали поранень при відсічі російській агресії на Донбасі. Курс реабілітації відбувається за рахунок коштів державної бюджетної програми Латвійської Республіки за підтримки Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Латвії

Від admin_svitove