Пт. Бер 29th, 2024

Сполучені Штати Америки всіляко допомагають Державній прикордонній службі України у навчаннях і тренуваннях фахівців різних важливих спеціальностей.

 Так за сприяння Посольства США в Україні, за минулий тиждень,  прикордонники були залучені до двох унікальних навчальних заходів.

На базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України пройшов навчальний курс з тактичної медицини відповідно до програми підготовки інструкторів Прикордонного патруля США.

Курс проводив керівник департаменту спеціальних операцій Прикордонного патруля США разом з інструкторами того ж відомства.

Заняття проводились методом теоретичних навчань та безпосереднім відпрацюванням практичних навичок.

Під час курсу слухачі тренувались у наданні домедичної допомоги в умовах бойових дій та евакуації поранених в укриття з сектору обстрілу. Безпосередньо в секторі укриття відточувались навички відповідно до алгоритму MARCH: зупиняли критичну кровотечу, виявляли поранення та забезпечували життя потерпілого до передачі медикам.

Завершився курс відпрацюванням ситуаційного сценарію, що був максимально наближеним до реальних бойових дій.

По закінченню слухачі отримали неоціненний досвід та новий багаж знань, інструктори вручили їм сертифікати про проходження спеціального курсу та зауважили на високу віддачу та результативність в ході навчань.

В той же час в у місті Орландо штату Флорида США українські правоохоронці: представниця Державної прикордонної служби України, співробітники Національної поліції України, Національної гвардії України та Національного антикорупційного бюро України взяли участь в 54-тій щорічній міжнародній конференції Американської асоціації поліграфологів.

Американська Асоціація Поліграфологів – це найбільша професійна поліграфологічна організація у світі, створена у 1966 році. На цей час до її складу входить понад 2,8 тис. досвідчених поліграфологів з багатьох країн світу.

Під час конференції українські правоохоронці-поліграфологи вдосконалювали вже набуті навички, вивчали кращі практики проведення діагностичних досліджень та скринінгу для правоохоронних органів і громадської безпеки, адже лекції читали найвідоміші спеціалісти. Майстри поліграфічної галузі поділилися своїм безцінним, піввіковим досвідом, котрий українські поліграфологи впроваджуватимуть у роботі українськиз правоохоронних структур.

Варто зазначити, що актуальність проведення психофізіологічних досліджень з використанням поліграфа в галузях безпекової, спеціальної (оперативної), правоохоронної діяльності підтверджується як міжнародним, так і вітчизняним практичним досвідом. Загальновизнаним є високий рівень ефективності використання поліграфу під час прийняття кадрових рішень, профілактики корупційних проявів та правопорушень у роботі з персоналом.

Від admin_svitove