Чт. Бер 28th, 2024

Нещодавно, в місті Бад-Ноєнар-Арвайлер (Німеччина), на базі Академії кризового управління, аварійного планування та цивільного захисту, відбувся міжнародний тренінг з запобігання розповсюдження зброї масового ураження.

Участь у міжнародному навчанні брали представники Грузії, Вірменії, Литви, Латвії, Данії, Люксембургу, Ірландії та України. Державну прикордонну службу представляли фахівці РХБ захисту Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького та Головного центру підготовки особового складу ім. генерал-майора І. Момота.

Під час тренінгу було розглянуто можливості та проблемні питання щодо реагування на інциденти, пов’язані з радіаційним, хімічним, біологічним забрудненням країн-учасниць тренінгу.

У ході зустрічі відбулося ознайомлення та відпрацювання аварійних ситуацій з різними приладами хімічної розвідки, комплектами відбору проб при підозрі на РХБ зараження, яке використовують країни-члени НАТО. Також учасників заходу ознайомили з порядком роботи та оснащенням аварійної бригади в місті Бад-Ноєнар-Арвайлер та Нюрнбергзького центру управління й контролю під час масових заходів.

Отриманий досвід підвищить ефективність виконання підрозділами Держприкордонслужби завдань з радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

Більше тут: https://dpsu.gov.ua/

Від admin_svitove