Пт. Бер 29th, 2024

З 26 по 29 серпня 2019 року  у Хмельницькому проходить Форум української молоді діаспори «Хмельниччина 2019». 

27 серпня відбулось офіційне відкриття Форуму, на який з’їхались представники з 20-ти країн світу, а саме Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Японії, Бельгії, Польщі, Іспанії, Молдови, Грузії, Латвії, Чехії, Угорщини, Ізраїлю, Словаччини, Сербії, Казахстану, Білорусі, Аргентини, Румунії, Кореї та з усіх куточків України.

Розпочалась офіційна частина з вітальних слів президента Світового Конгресу Українських молодіжних організацій Дмитра Лєкарцева: «Наш Форум – це простір для діалогу. Тут народжуються нові партнерства та нові проекти. І я щиро вірю, що молодість, інноваційність та енергія, якими повна ця зала, зіграють значну роль у побудові нового іміджу України та просування її інтересів у світі».

Висловив вітання учасникам заходу і міський голова Симчишин Олександр, екс-президент СКУМО Мирослав Гочак,  голова обласної ради Михайло Загородний, т.в.о. заступника голови адміністрації Володимир Кальніченко та український політик, громадський діяч Михайло Ратушний.

Екс-президент СКУМО, а сьогодні президент Україно-сербської торгово-промислової палати наголосив на важливості взаємодії української молоді діаспори та налагодженні мостів дружби і співпраці між українським та європейським бізнесом.

У свою чергу партнерка СКУМО, засновниця міжнародного глянцю БізнесWoman, директор україно-угорської консалтингової компанії “East West Mentor UA” Ганна Крисюк зазначила, що на сьогоднішній день молодь діаспори є найкращим лобістом українських інтересів у світі і є великою рушійною силою, яка допомагає всій Україні. Також Ганна Ярославівна передала вітання учасникам Форуму від народного депутата України Дмитра Лубінця, президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова і першого заступника Міністра молоді та спорту України Олександра Яреми. Крім того, вона висловила особливі слова вдячності співорганізатору Форуму, співзасновниці Міжнародного об’єднання жінок-українок Аліні Скомороховій, яка зробила усе можливе, щоб цей міжнародний захід пройшов на найвищому рівні.

Серед почесних гостей форуму були присутніми: народний депутат 8-го скликання Степан Барна, голова УВКР Михайло Ратушний, засновниця ГО “Global Ukraine” Віолета Москалу та ін..

Форум української молоді діаспори – це міжнародний захід, основним завданням якого є організація зустрічей керівників українських молодіжних організацій діаспори та України з видатними діячами Європи задля їх згуртування навколо ідеї кoнсoлiдацiï та об`єднання світового українства, розбудови міжнародних структур, розвитку неформальної освіти; змiцнення iснуючих та зав’язання нoвих кoнтактів з молоддю, підприємцями, громадськими діячами Украïни.

Від admin_svitove