Чт. Бер 28th, 2024

Щорічний фестиваль української культури «Червона Рута» у м. Палатайн, що відбувся цими вихідними, відкрив сезон українських фестивалів у штаті Іллінойс.

Про це йдеться на сторінці Генерального консульства України в Чикаго у Facebook.

«Український фестиваль «Червона рута» в м.Палатайн розпочав сезон фестивалів у штаті Іллінойс. Надзвичайно приємна та дружня атмосфера, виступи дитячих колективів, співаків та музикантів з України, традиційний ярмарок та національна кухня, танці та інші розваги. Велика подяка організаторам за підтримку та розвиток українських традицій та культури», – йдеться у дописі. 

Зазначається, що фестиваль відвідало багато американців, які з цікавістю розпитували про Україну, традиції та смакували нашу кухню.

Фестиваль «Червона Рута 2019» відбувся утретє і традиційно запросив яскравих зірок музики. Відповідно до інформації на постері, цьогоріч на заході виступили український автор-виконавець, рок-музикант та композитор, народний артист України (2017), лідер гурту «Плач Єремії»Тарас Чубай, українсько-американський рок-гурт FliT, співачка Уляна Малиняк з Лос-Анджелеса.

Свою творчість гостям фестивалю  презентували також «українська Ванесса Мей», виконавиця у стилі «етно-поп» скрипалька Інесса Тимочко з Нью-Йорка і  популярний ансамбль «Горлиця» при Українській православній церкві Св. Андрія в м. Блумінгдейл, штат Іллінойс (хореограф В’ячеслав Тіхонов).

Організаторами фестивалю є Palatine Ukrainian Festival – Фестиваль Червона Рута Палатайн, українсько-американський панк-рок гурт FliT (Цинциннаті, Огайо), громадська організація CYM (AUYA) Palatine, українська греко-католицька церква Непорочного зачаття у Палатайні, магазин аудіовізуального обладнання ZvUk (Чикаго).

Фестиваль мав також благодійну складову. Як зазначається, зібрані на заході кошти будуть спрямовані на будівництво нової церкви в м. Палатайн, в околицях якого проживає велика українська громада, та допомогу Україні.

Від admin_svitove