Чт. Бер 28th, 2024

Сьогодні, 9 вересня 2019 року о 12:00 год. у Київі в Торгово-промисловій палаті України розпочнеться Саміт миру, приурочений п’ятій річниці міжнародного Саміту миру WARP. 

Даний Саміт проводитиметься з метою закликати громадян та державу до активної участі у встановленні цілісності і миру в Україні та світі.

Організатори: міжнародна НПО HWPL при Департаменті глобальних комунікацій і ЕКОСОР ООН, Міжнародний глянцевий журнал БізнесWoman, Міжнародна жіноча група за мир (IWPG), «Благодійний фонд «Лебідь» та Ветеранська волонтерська спілка.

«Мир для нас сьогодні є вкрай важливим, тому потрібно об’єднувати усі зусилля, щоб зупинити війну», – ділиться засновниця журналу БізнесWoman Ганна Крисюк.

Під час Саміту миру будуть представлені найкращі проекти миру, вручені звання «Посол Миру», голови організацій і всі учасники підпишуть листи в підтримку Декларації миру і припинення війн (DPCW) та звернення до президента, голови Верховної ради і прем’єр-міністра України. Через загальне звернення і свої підписи учасники закличуть керівництво держави підтримати документ про припинення війн на міжнародному рівні. Результати заходу будуть представлені уряду України та на міжнародному рівні.

Саміт миру HWPL 2019 буде проведено у вересні в більш ніж 130 містах 87 країн світу, включаючи Південну Корею, Францію, Австралію, Індію, Замбію і Сполучені Штати Америки.

В Україні партнерами заходу є ГО «Біла птаха», Спілка жінок України, громадська спілка «Міжнародний рух духовно-моральна цивілізація», Міжнародна молодіжна група за мир (IPYG), Книга рекордів України, Міжнародне Об’єднання Жінок-Українок, інтернет-ресурс Світове українство.

Головною темою самітів у 87 країнах є кампанія «Узаконимо мир – Реалізуємо Декларацію миру і припинення війн в цілях стійкого розвитку». Очікується, що завдяки даній події імплементація юридично зобов’язуючого міжнародного закону про мир на основі Декларації миру і припинення війн (DPCW) заручиться ще більшою суспільною підтримкою.

Декларація DPCW – всеосяжний документ, який роз’яснює роль членів міжнародного співтовариства у запобіганні та вирішенні конфліктів, знаходиться в процесі подання ООН в якості проекту резолюції. В рамках цього процесу HWPL і партнерська молодіжна організація IPYG просувають всесвітній проект «Узаконимо мир». Проект отримав 1,5 млн. голосів підтримки з 195 країн у вигляді підписів і листів із закликом про мир, написані главам держав.

Адреса проведення Саміту миру в Україні: м.Київ, вул.Велика Житомирська, 33, 4 поверх.

Від admin_svitove